Broccoli- och torskpuré

Ingredienser
300 gram torsk
400 gram broccoli
2-3 potatisar beroende på storlek
1-2 morötter beroende på storlek
50 gram smör (osaltat)
1 dl grädde (kokosmjölk funkar också om man vill ha mjölkfritt)
Citronsaft efter smak

Gör så här
1
1
Skala och skär morötterna och potatisen i bitar. Skölj broccolin noggrant och dela den i mindre buketter om det behövs. Lägg allt i en kastrull, täck med vatten och låt koka tills grönsakerna är genomkokta och mjuka.
2
Koka torsken separat tills den är färdig och kolla igenom noggrant efter ben.
3
Häll av vattnet från potatisen, men spara det i en separat tillbringare om du vill justera konsistensen på purén senare.
4
Lägg torsken och grönsakerna i en kastrull och tillsätt smöret, grädden och citronen.
5
Mixa eller mosa tills du uppnår önskad konsistens. Tillsätt lite av det sparade potatisspadet om du vill justera konsistensen ytterligare.
6
Fördela maten i burkar och förvara i frysen för längre hållbarhet. I kylskåp håller den sig fräsch i upp till två dygn.