Couscous med kyckling och basilika

Couscous med kyckling och basilika

Från 6 månader
Ingredienser

Ingredienser

300 gram kyckling
1,5 okokt couscous
250 gram passerade tomater
1 morot
½ röd paprika
½ äpple
2 msk torkad basilika
½ dl rapsolja
Steps

Gör så här

1
Tillaga couscousen enligt förpackningens anvisningar (uteslut salt). När den är klar, fluffa upp den med en gaffel för en luftig och lätt konsistens.
2
Skala och dela moroten, paprikan och äpplet i bitar för kortare koktid. Koka dem tills de blir härligt mjuka.
3
Häll av vattnet från grönsakerna, men spara det i en separat tillbringare om du vill justera konsistensen på purén senare.
4
Tillaga kycklingen i en separat kastrull tills den är genomkokt och saftig.
5
Lägg den färdiga couscousen, de kokta grönsakerna och kycklingen i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och låt allt puttra ihop en stund så att smakerna förenas.
6
Mixa eller mosa tills du uppnår önskad konsistens. Tillsätt lite av det sparade grönsaksspadet om du vill justera konsistensen ytterligare.