Potatis- och laxpuré

Potatis- och laxpuré

Från 6 månader
Ingredienser

Ingredienser

4 potatisar
1-2 morötter beroende på storlek
1 dl gröna ärtor
2 tsk dill
100 gram lax
Citronsaft efter smak
Steps

Gör så här

1
Skala, rengör och dela potatisen samt moroten i mindre bitar för att förkorta koktiden. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten.
2
Ta bort benen från laxen, skär den i jämnstora bitar och placera dem försiktigt i kastrullen.
3
Tillsätt de gröna ärtorna och dillen till kastrullen. Låt koka under lock tills allt är härligt genomkokt.
4
Häll av vattnet, men spara det i en separat tillbringare om du vill justera konsistensen på purén senare.
5
Mixa eller mosa tills du uppnår önskad konsistens. Tillsätt lite av det sparade spadet om du vill justera konsistensen ytterligare.
6
Tillsätt lite citronsaft efter smak.
7
Fördela maten i burkar och förvara i frysen för längre hållbarhet. I kylskåp håller den sig fräsch i upp till två dygn.