Sötpotatis- och kycklingpuré

Ingredienser
½ sötpotatis
1 potatis
80 gram kyckling
2-3 broccoligrenar
Timjan

Gör så här
1
Skala och skär sötpotatis och potatis i bitar. Skölj broccolin noggrant och dela den i mindre buketter om det behövs. Lägg allt i en kastrull, täck med vatten och låt koka tills grönsakerna är genomkokta och mjuka. Krydda vattnet med timjan.
2
Placera ett kycklinglår i en kastrull, fyll på med vatten och låt sjuda tills köttet är mört och genomkokt.
3
När kycklingen är genomkokt, lyft upp den ur vattnet och låt den svalna något. Separera köttet från benet och väg upp 80 gram till maträtten. Förvara resterande kyckling i frysen för framtida måltider.
4
Häll av vattnet från potatisen, men spara det i en separat tillbringare om du vill justera konsistensen på purén senare.
5
Lägg kycklingen i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser och mixa eller mosa tills du uppnår önskad konsistens. Tillsätt lite av det sparade potatisspadet om du vill justera konsistensen ytterligare.
6
Fördela maten i burkar och förvara i frysen för längre hållbarhet. I kylskåp håller den sig fräsch i upp till två dygn.